Home-2c

Welkom bij Kinderpraktijk De Diamant!

Kinderen ervaren soms periodes waarin ze niet helemaal lekker in hun vel zitten. Ze kunnen kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen, worstelen met het uiten van emoties, of ze vinden het lastig om met hun (hoog)gevoeligheid of (faal)angst om te gaan.

Een kindercoach biedt hierbij ondersteuning. Kindercoaching is een kortdurende, oplossingsgerichte en effectieve vorm van begeleiding, gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en welbevinden van kinderen.

In mijn coaching richt ik me op de kern van het kind. Wat schuilt er onder dat gedrag? Wat speelt er nu werkelijk in hun binnenwereld? Opvoeden is als een voortdurende ontdekkingsreis, en soms hebben ouders en kinderen een beetje hulp nodig van iemand die een stapje terug kan doen, om de dingen weer helder te zien en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Net zoals elke diamant zijn eigen fascinerende reis en geschiedenis heeft, geloof ik bij Kinderpraktijk de Diamant dat elk kind en elke ouder een unieke ontdekkingsreis doormaakt. Vergelijkbaar met de diepe aarde waarin diamanten worden gevormd, ervaren kinderen en ouders de diepten van het leven, gevormd door ervaringen en ontwikkelingen.

In de kern van mijn benadering staat het begrip dat elk kind een innerlijke schat, als een diamant, met zich meedraagt. De reis naar zelfkennis en zelfvertrouwen is een geleidelijk proces, laagje voor laagje, vergelijkbaar met de groei van een diamantkristal over miljoenen jaren.

Ik begrijp dat elke ouder en elk kind een eigen verhaal en unieke eigenschappen heeft, net zoals elke diamant zijn eigen kenmerken draagt. Ik voel me vereerd om van betekenis te kunnen zijn in het leven van kinderen en hun ouders. Samen op ontdekkingsreis te gaan naar die schitterende kern/diamant die in ieder van ons verborgen ligt.

Wilt u een afspraak maken of bent u benieuwd wat kindercoaching voor uw kind kan betekenen? Lees rustig verder op de site of bel vrijblijvend voor meer informatie of het maken van een afspraak in mijn praktijk.

Waarbij kan kindercoaching helpen?

Praktijkinformatie

Kinderpraktijk De Diamant 

Griegstraat 9
1901 XG Castricum